ساکشن گوش و هرچه در مورد آن باید بدانید

کیپ شدن گوش از مشکلات شایعی است که ممکن است افراد در طول زندگی خود بارها آن را تجربه کنند. دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد، از جمله وارد شدن اشیا خارجی به گوش، جابجایی جرم گوش، افزایش حجم موم گوش و… همه این موارد می توانند گوش را تحریک کرده و باعث ایجاد عفونت گرفتگی گوش و کم شنوایی شوند. بنابراین در اولین فرصت باید به پزشک مراجعه نمود تا از آسیب بیشتر به پرده گوش و دیگر اندام های داخلی گوش جلوگیری شود. این کار توسط ویزیت پزشک در منزل نیز می تواند انجام شود.

مشاوره تلفنی و درخواست خدمات پرستاری در منزل

 اگر به هر دلیلی نمی توانید از خدمات پزشکی بیرون از منزل بهره‌مند شوید، می توانید با مراکز خدمات پرستاری شناخته شده در این زمینه که دارای کادری حرفه ای و متخصص از پزشکان و پرستاران هستند، مانند مرکز خدمات پرستاری تهران درمان تماس حاصل نمایید. مهم ترین اقداماتی که جهت رفع گرفتگی یا کیپ شدن گوش پس از معاینه توسط پزشک توصیه می‌ شود، ساکشن گوش یا شستشوی گوش می باشد، اما بسیاری از افراد در این مورد اطلاعات درستی ندارند و می خواهند بدانند کدام یک از این روش ها نتیجه درمانی بهتری دارد. این مقاله با هدف دادن اطلاعات بیشتر در این زمینه تألیف شده است. پس با ما همراه باشید تا هر آنچه لازم است را بیاموزید.

درخواست مشاوره رایگان و استعلام قیمت خدمات

برای مشاوره رایگان توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید.(کارشناسان ما در سریع ترین زمان، با توجه به الویت درخواست ها، با شما تماس می گیرند)

همچنین می توانید با شماره های 02177530617 و 02177531124 برای خدمات در تهران تماس حاصل نمایید

در مورد ساکشن گوش بیشتر بدانید

جرم گوش یا سرومن یکی از مشکلات مرتبط با گوش است که در طول عمر خود ممکن است بارها آن را تجربه کرده باشید. این می تواند روی شنوایی شما تاثیر گذاشته و موجب وزوز گوش شود، البته موم گوش در برخی موارد به راحتی قابل درمان است، اما اگر به موقع این کار انجام نشود و موم در مجرای گوش گیر کند، می تواند به پرده گوش آسیب جدی برساند. یکی از روش هایی که پزشکان جهت حذف موم از آن استفاده می کنند، ساکشن گوش در منزل یا کلینیک است.

ساکشن گوش چیست؟

این یک روش رایج و کم خطر پاکسازی گوش بدون درد و ناراحتی است. برای ساکشن پزشکان ابتدا با استفاده از اسپکولوم گوش، وضعیت مجرای گوش را بررسی کرده و سپس یک کاتتر یا سوند بسیار کوچکی که به لوله ساکشن متصل است را به آرامی وارد گوش می کنند. این کاتتر درست شبیه جاروبرقی کوچک موم را از گوش بیرون می آورد. این ابزار همچنین شامل دوربین های بسیار کوچکی به نام اندوسکوپ هستند که باعث می شوند، مشاهده وضعیت داخلی گوش آسان تر شود.

ساکشن گوش چیست؟

تفاوت ساکشن با شستشوی گوش

اگر جهت رفع جرم یا گرفتگی گوش به پزشک مراجعه کرده باشید، شاید از پزشک خود پرسیده باشید آیا ساکشن گوش بهتر است یا شستشو؟ قبل از اینکه به تفاوت این دو بپردازیم، بهتر است درباره هر کدام از این روش ها بیشتر بدانید.

ساکشن گوش

قبل از انجام ساکشن، پزشک از شما سؤالاتی می پرسد تا در مورد بیماری های قبلی گوش و علائم فعلی اطلاعات لازم را  کسب کند. همچنین ممکن است در مورد داروهای فعلی و آلرژی های شما نیز سوالاتی پرسیده شود. این بررسی ها برای این است تا مشخص شود که آیا شما کاندیدای خوبی برای استفاده  از ساکشن گوش هستید یا نه؟ پس از آن و از طریق دستگاه ساکشن گوش به آرامی موم  از گوش خارج می شود. ساکشن گوش در منزل و مراکز درمانی باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود. ساکشن گوش یک تکنیک موثر و کارآمد برای از بین بردن جرم گوش است.

شستشوی گوش

همه کلینیک های پزشکی مجهز به دستگاه ساکشن گوش نیستند. به همین دلیل از روش قدیمی شستشو با سرنگ استفاده می کنند. در این روش پس از نرم کردن گوش به وسیله قطره با استفاده از سرنگ، گوش جهت خارج شدن جرم شستشو داده می شود. شستشوی گوش در منزل و مراکز درمانی به راحتی قابل انجام است.

هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارند، بنابراین انتخاب روش درست تا حد زیادی بستگی به میزان آسیب و تشخیص پزشک دارد. ساکشن گوش در مقایسه با شستشو، مزایای متعددی به همراه دارد که از آن جمله می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساکشن گوش نسبت به شستشو سریعتر انجام می شود.
  • پزشک در حین انجام ساکشن می تواند به وضوح داخل گوش را ببیند.
  • ساکشن مجرای گوش را در معرض رطوبت قرار نمی دهد.
  • برخلاف شستشو، ساکشن گوش را می توان برای افرادی که سابقه جراحی گوش، پارگی پرده و عفونت گوش دارند، استفاده کرد.

ساکشن گوش در منزل

ساکشن گوش بهتره یا شستشو

قبل از پاسخ به این سوال بهتر است کمی در مورد شستشوی گوش بدانید. شستشوی گوش جهت رفع انسداد موم با استفاده از سرنگ یا ابزار مخصوصی انجام می‌ شود. به کمک این وسایل آب با فشار ملایمی وارد کانال گوش شده و موم را نرم یا شل می کند. البته قبل از شستشو، موم گوش باید با قطره فنیکه گلیسیرین یا پراکسید اکسیژن نرم شود. سپس سر خم شده تا آب اضافی از گوش خارج شود. شستشوی گوش ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می کشد.

دریافت مشاوره تلفنی خدمات پزشکی و پرستاری در منزل

ساکشن گوش برای مواقعی توصیه می شود که میزان جرم کم است. در موارد شدیدتر شستشوی گوش تجویز می شود. با این وجود هنگام شستشوی گوش احتمال بروز عفونت بیشتر است، زیرا ممکن است مقداری از آب در گوش بماند. این به مرور می تواند علاوه بر عفونت ،سوزش، خارش، ترشحات عفونی بد بو را به همراه داشته باشد. ساکشن گوش خطرات کمتری به همراه دارد.

استفاده از ساکشن به تخصص نیاز دارد در حالی که شستشوی گوش را فرد با استفاده از سرنگ خود می تواند انجام دهد، هرچند که برای کاهش عوارض جانبی این کار حتماً باید توسط متخصص انجام شود. بر اساس توضیحات ارائه شده به طور دقیق نمی توان گفت کدام روش بهتر است. این به نظر پزشک، میزان جرم و مشکلات ناشی از آن بستگی دارد.

ساکشن گوش بهتر است یا شستشوی گوش

دستگاه ساکشن گوش چگونه کار می کند؟

تمیز کردن گوش با ساکشن تکنیکی است که پزشکان برای از بین بردن جرم گوش از آن استفاده می کنند. قبل از شروع برداشتن جرم گوش، پزشک با استفاده از اتوسکوپ مجرای گوش  را بررسی می کند تا دلیل انسداد را پیدا نماید. گاهی پزشک قبل از انجام ساکشن ممکن است از یک دوربین کوچک  نوری به نام آندوسکوپ جهت بررسی کانال گوش استفاده نماید. دستگاه ساکشن گوش عملکردی شبیه جاروبرقی دارد و در ابتدای مجرای گوش قرار داده می شود تا تا جرم گوش شما را بیرون بکشد. ممکن است در حین ساکشن مقداری مکش در داخل گوش خود احساس کنید و یا صدای ترق یا جیرجیر بشنوید. هنگامی که جرم گوش خارج شد، از یک  پنس برای بیرون کشیدن کامل جرم  استفاده می شود.

تفاوت ساکشن با شستشوی گوش

ساکشن گوش و عوارض آن

در کنار تمام مزایایی که ساکشن گوش به همراه دارد، هنوز مطالعات کمی وجود دارد که ایمنی ساکشن را به طور کامل بررسی کرده باشد. با این حال استفاده از این روش عوارض نیز به همراه دارد به عنوان مثال:

  • سرگیجه
  • ناراحتی ناشی از بلندی صدا در طول عمل
  • کاهش شنوایی

عوارض جدی تر می توانند شامل موارد زیر باشند، اگر چه به ندرت اتفاق می افتند: 

  • عفونت
  • کم شنوایی گوش به صورت موقت یا دائمی
  • آسیب به پرده گوش شما
  • بدتر شدن وزوز گوش

نکته مهم: هر گونه عوارض جانبی را می توان با استفاده از قطره برای ساکشن گوش کاهش داد. برای این منظور قبل از انجام عمل قطره را وارد گوش می کنند تا جرم در مجرای گوش آسان تر حرکت کند. قطره گلیسیرین فنیکه از مهمترین قطره هایی است که جهت روان سازی جرم گوش استفاده می شود. 

همانطور که گفته شد بیماران گاهی اوقات به دنبال ساکشن سرگیجه را گزارش می کنند. سرگیجه را می توان با نشستن آهسته پس از درمان کاهش داد. سایر عوارض جانبی، مانند کاهش جزئی شنوایی بلافاصله پس از عمل، رفع می شوند و در واقع عوارض کوتاه مدت هستند.

ساکشن گوش و عوارض آن

ساکشن گوش در منزل

ساکشن گوش در منزل باید توسط افراد متخصص انجام شود تا جرم گوش به درستی از بین برود. مرکز خدمات پرستاری تهران درمان با در اختیار داشتن کادر حرفه‌ای از پرستاران و پزشکان با تجربه و ماهر، انواع خدمات درمانی از جمله ساکشن و شستشوی گوش را به بهترین شکل و با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. جهت مشاوره و آگاهی از خدمات این مرکز می توانید با ما در تماس باشید.

ساکشن گوش در طب سنتی

برای ساکشن گوش روش قدیمی وجود دارد که در آن از یک شمع جهت خارج کردن جرم گوش استفاده می شود. این کار به دقت زیادی نیاز دارد تا از ایجاد هرگونه آسیب یا سوختگی به پوست بیمار پیشگیری شود. برای ساکشن گوش به روش سنتی به یک بشقلب کاغذی که به اندازه قطر شمع سوراخ شده باشد، نیاز است. پس از شمع در زاویه ۳۰ درجه و در سوراخ ایجاد شده قرار داده می شود. سپس باید شمع را روشن کرد تا به اندازه کافی بسوزد و حدود ۷ سانتیمتر از آن باقی بماند. در این مرحله هنگامی که شمع را خارج می کنید، مشاهده خواهید کرد که جرم ها در قسمت انتهایی شمع جمع شده اند. پس از آن، مجرای گوش را با استفاده از یک گوش پاک کن به خوبی تمیز کنید. 

بهترین روش برای ساکشن گوش مراجعه به پزشک است. اگر به هر دلیلی خود یا بیمارتان امکان رفتن به کلینیک های پزشکی را ندارید یا می‌خواهید در محیطی کاملا استریل و به صورت خصوصی ساکشن گوش را انجام دهید، با مرکز خدمات پرستاری تهران درمان تماس حاصل نمایید. این مرکز با بهره‌گیری از برترین و مجرب ترین پزشکان و پرستاران پاسخگوی نیازهای شما به بهترین شکل ممکن خواهد بود. جهت آگاهی از خدمات این مرکز می‌توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان مراجعه کرده و در مورد خدمات ارائه شده توسط این مرکز اطلاعات لازم را کسب نمایید؛ همچنین میتوانید به اطلاعات تماس تلفنی، مشاوره رایگان آنلاین و مشاوره حضوری، در صفحه (تماس با ما)، دسترسی داشته باشید.

نشانی کوتاه صفحه:
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط :
ارسال دیدگاه و طرح سوال :

1 دیدگاه دربارهٔ «ساکشن گوش و هرچه در مورد آن باید بدانید»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

پیمایش به بالا

درخواست فوری

در موقعیتی اورژانسی هستید و به خدمات ما نیاز دارید؟
با تهران درمان تماس بگیرید یا فرم زیر را تکمیل نمایید

logo

تلفن های تماس تهران درمان به صورت 24 ساعته :

Skip to content