شستشوی گوش در منزل
پس از تماس شما با کارشناسان مرکز مشاوره تلفنی در صورت نیاز از شما خواسته میشود داروهای خاصی را تهیه کرده و تا چند روز در گوش بیمار بریزید سپس پزشک مرکز طبق برنامه ریزی قبلی به منزل مددجو اعزم می شود و اقدامات لازم جهت شستشوی گوش را در منزل انجام می دهد.
قیمت خدمات شستشوی گوش در منزل توسط پزشک
برای استعلام قیمت می توانید با کلیک روی بنر زیر از مشاوره رایگان و تعیین قیمت دقیق توسط کارشناسان ما بهرمند شوید کارشناسان ما صبورانه شنوای شرایط شما هستند
آشنایی بیشتر با چگونگی شستشوی گوش در منزل
گوش علاوه بر عملکردی که برای شنوایی ایفا میکند، عملکردهای مهم دیگری نیز دارد و به دلیل ارتباط با حلق و بینی به مراقبت نیاز دارد. یکی از عملکردهای حفاظتی گوش، تولید موم و جرمهایی است که در حالت عادی برای سلامت و حفاظت از گوش لازم هستند.
اما شستشوی گوش در منزل به صورت صحیح چگونه امکان پذیر است؟ آیا همه افراد باید شستشو گوش را مرتب انجام دهند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، خواندن مقاله زیر به شما توصیه می گردد. در این مقاله همه آنچه که باید در مورد شستشوی گوش در منزل بدانید، فراهم شده است.
گوش دارای اعصاب حسی است که هر کدام از آن ها عملکرد های کاملا متفاوتی را ایفا می نمایند. گوش نه تنها عضو شنیداری است بلکه در حفظ تعادل و کنترل بدن نیز نقش اساسی دارد، بنابراین مراقبت و حفظ سلامت گوش به عنوان یکی از اعضای مهم بدن، بسیار مهم است. برخی از افراد برای مراقبت و تمییزی گوش خود، مرتبا از گوش پاک کن پنبه ای استفاده می کنند و آن را جزو وسایل بهداشتی ضروری در خانه می دانند. اگر شما هم یکی از افرادی هستید که از این روش جهت تمییز کردن گوش، پیروی می کنید، باید قبل از هر چیز در مورد راهکارهای تمییز کردن و شستشوی گوش در منزل آگاهی لازم را داشته باشید تا با کمترین میزان آسیب، بتوانید از این عضو حیاتی و حساس مراقبت نمایید.
علاوهبر این ممکن است به دلیل ورود اجسام خارجی یا حشرات به گوش، لازم باشد تا برای جلوگیری از آسیب به اندامهای داخلی گوش و جلوگیری از آسیب دیدن پردهی گوش و شنوایی، عمل شستشوی گوش انجام شود.
شستشوی گوش در خانه
قبل از اینکه بخواهیم به شستشوی گوش در خانه بپردازیم، باید علت و هدف از آن را بدانیم. کانال و پرده گوش بسیار حساس است. تجمع جرم گوش می تواند به مرور زمان به ساختارهای گوش آسیب برساند. این حالت می تواند شنوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. از بین بردن جرم اضافی گوش، از طریق شستشو و ساکشن گوش در منزل، یک راه مطمئن برای به حداقل رساندن خطر آسیب به گوش و شنوایی، است. گاهی در اثر شرایط مختلف ممکن است اجسام خارجی و ریز همانند غذا، حشرات یا سنگریزه، به داخل مجرای گوش راه پیدا کنند. در این موارد، هدف از شستشوی گوش فوری، حذف این ضایعات از داخل گوش و حفظ پرده گوش از خطرات ناشی از این اجسام، است.
شستشوی گوش در منزل توسط پزشک
به دلایل مختلف ممکن است تولید جرم گوش بیش از اندازه باشد یا اختلالی در آن ایجاد شده باشد. در این هنگام به تشخیص پزشک ممکن است لازم باشد تا گوش شستشو شود. شستشوی گوش معمولا در کلینک و مطلب انجام میشود ولی برخی از افراد سالمند یا بیمار ممکن است ترجیح دهند این خدمات را در منزل دریافت نمایند. شستشوی گوش به دلیل حساس بودن آن باید توسط پزشک یا پرستار با تجربه و آموزش دیده انجام شود.
شستشوی گوش چگونه انجام می شود؟
تجمع زیاد جرم گوش و عدم پاکسازی آن میتواند باعث بروز علائمی چون علائم زیر شود:
- کم شدن شنوایی
- گیجی
- درد گوش
- خارش گوش
شستشوی گوش توسط افراد متخصص، با استفاده از انواع مایعات بی ضرر صورت میگیرد. مایعات با استفاده از یک سرنگ درون گوش ریخته می شود. گاها ممکن است به جای سرنگ از کیت حذف جرم گوش، استفاده شود. افراد متخصص و کاردان در تیم تخصصی تهران درمان، برای شروع شستشوی گوش در منزل، ابتدا محلول شستشوی گوش را به دمای بدن رسانده تا از عوارض جانبی مانند سرگیجه جلوگیری کنند. هر محلولی که وارد گوش می شود باید حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در حالی که سر به یک طرف خم شده، در گوش باقی بماند.برای این منظور بهتر است، جهت استفاده از خدمات شستشوی گوش در منزل، این اقدام توسط افراد کارآزموده انجام شود. به طور معمول از محلول های زیر برای شستشوی گوش استفاده می شود:
آب نمک
از آب نمک می توان به عنوان قطره گوش برای نرم کردن و حذف جرم گوش استفاده کرد. برای این منظور باید، آب نمک به مدت سه تا پنج دقیقه در گوش باقی بماند و سپس گوش را رو به سمت پایین قرار داده تا محلول نمکی تخلیه شود. گوش و موم موجود در مجرای گوش خارجی با یک پارچه نرم تمیز می شود.
پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن نیز یکی از محلول های مناسب پاکسازی گوش جهت شستشو استفاده می شود. این محلول نیز می تواند جرم گوش را نرم کند. تا زمانی که پرده گوش کاملاً دست نخورده باشد، پراکسید هیدروژن به طور کلی ایمن و مؤثر در نظر گرفته میشود، اگرچه برای برخی بیماران ممکن است تحریککننده باشد.
محلول جوش شیرین
از جوش شیرین برای ضدعفونی کردن بسیار استفاده می شود، زیرا بی کربنات موجود در آن قادر است با انواع باکتری ها و قارچ ها مبارزه کند. اگر از این محلول برای شستشوی گوش در منزل استفاده می کنید، باید مقداری کمی از آن را با هم مخلوط کنید و حدود ۳ تا ۴ قطره از محلول را در داخل گوش بریزید. ده دقیقه صبر کنید و سپس چند قطره آب گرم در گوش خود بچکانید تا مواد شستشو دهنده از گوش خارج شوند. برای خارج شدن مواد، بهتر است سر خود را به جلو و مایل خم کنید.
روغن معدنی
روش دیگری برای شستشوی گوش در منزل توسط افراد کاردان، وجود دارد و آن استفاده از روغن معدنی است. با ریختن چند قطره روغن معدنی می توان مانع تجمع جرم گوش شد و آن را راحت تر از بین برد. برای این کار کافیست تا ۲ یا ۳ قطره روغن معدنی را درون گوش بریزید. این کار را چند روز تکرار کنید تا با نرم کردن چربی و جرم گوش، به خارج شدن بهتر و سریعتر آن کمک کند.
سرکه و الکل طبی
محلول سرکه و الکل طبی باعث میشود تا جرمی که به دلیل چربی و آلودگی ها در گوش ایجاد شده، به مرور خارج شود.
استفاده از شمع گوش جهت پاکسازی گوش یک روش نامعتبر و منسوخ بوده و خطرات بسیار زیادی را برای گوش از جمله وزوزگوش، نا شنوایی، سرگیجه به همراه دارد. توصیه می شود به هیچ عنوان از این روش منسوخ استفاده نگردد.
هدف از شستشوی گوش در منزل چیست؟
به طور کلی، هدف از شستشوی گوش، خارج کردن حجم اضافه ای از مادهای به نام سرومن(cerumen) است که به آن اصطلاحا جرم گوش گفته می شود. وکس گوش توسط گوش جهت محافظت از گوش در برابر نفوذ اجسام خارجی، تولید می گردد. چنانچه میزان موم گوش، کاهش یابد با علائمی مانند خشکی نواحی داخلی گوش بروز خواهد کرد. سرومن، ذرات کثیف و گرد و غبار را جذب کرده تا به عمق گوش نفوذ نکنند. حرکت ناشی از جویدن غذا توسط فک، باعث انتقال نیرو به گوش شده و در اثر آن، جرم گوش از مجرای گوش به سمت دهانه گوش انتقال پیدا می کند. سرومن گوش، وارد قسمت عمیق کانال گوش نمی شود بلکه در دهانه گوش خشک می شود. افزایش بیش از حد نرمال جرم گوش باعث ایجاد احساس ناخوشایند برای فرد شده و ممکن است با اختلالات شنوایی مانند کم شنوایی همراه باشد، در این مواقع می توان با شستشو و ساکشن گوش در منزل و یا مطب پزشک با هدف از بین بردن این جرم زیاد اقدام کرد.
عوارض زیاد شدن جرم گوش
اگر جرم تولید شده در گوش به مدت زیادی در آن بماند یا حجم آن زیاد باشد عوارض مختلفی شامل موارد زیر ایجاد میکند که برای جلوگیری از آن میبایست شستشوی گوش به صورت اصولی به انجام برسد.
- سنگینی گوش
- ایجاد عفونت در گوش
- درد گوش
- آسیب دیدن پردهی گوش و بخشهای داخلی آن
- مشکلات شنوایی
آیا شستشوی گوش در منزل با سرنگ درست است؟
شستشوی گوش باعث میشود تا مجرای گوش از جرم و آلودگیها پاک شود. انجام شستشوی گوش در منزل باید توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود. اگر خود میخواهید این کار را در منزل انجام دهید باید نکات ایمنی و دستور العملها را به دقت دنبال کنید تا بدون آسیب یا هر گونه عارضه جدی گوش شما پاکسازی شود. قبل از اقدام برای شستشوی گوش باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر گوش دچارعفونت شده باشد انجام شستشو گوش در منزل با سرنگ میتواند شدت عفونت را بیشتر کرده و حتی به پرده گوش آسیب برساند. استفاده از قطرههای گوش برای رفع عفونت باکتریایی یا قارچی، نرم کردن جرم، کاهش التهاب و درد راه رفع هر نوع عفونت قارچی باید توسط پزشک تجویز شوند.
برای انجام شستشوی گوش با سرنگ باید حدود ۲ یا ۳ روز قبل قطرههای تجویز شده را استفاده کنید تا موم گوش نرم شود. سپس از یک سرنگ حاوی آب جوشیده سرد شده برای شستشو استفاده کنید. سر خود را خم کرده و گوش را کمی به سمت بالا و عقب بکشید. سرنگ را به سمت بالا و پشت گوش وارد کرده و با فشار ملایمی آب را وارد مجرای گوش کنید. این به جداسازی بهتر سرومن کمک خواهد کرد. هر لحظه که احساس دردناکی نمودید باید سرنگ را خارج کنید. در انتها سر خود را خم کرده تا آب اضافی از گوش خارج شود. سپس باید باید با یک پارچه تمیز اطراف گوش را خشک کنید.
اگر مراحل بالا به دقت دنبال شوند شستشوی گوش در منزل با سرنگ بی خطر خواهد بود، اما برای اطمینان بیشتر لازم است که از یک پرستار یا پزشک متخصص کمک بگیرید.
چه کسانی به مشکل جرم گوش یا موم گوش دچار میشوند؟
معمولا برخی از بیماران یا سالمندان یا افرادی که از سمعک استفاده میکنند ممکن است با این مشکل مواجه شوند. هنگام جویدن بدن به طور عادی این جرم را از گوش خارج میکند ولی به دلیل تولید زیاد جرم گوش یا به برخی دلایل دیگر ممکن است این اتفاق به درستی رخ ندهد و لازم باشد که کار شستشوی گوش در مطب یا منزل به انجام برسد.
چه افرادی نباید شستشوی گوش را انجام دهند؟
شستشوی گوش در منزل با همه مزایایی که دارد، برای همه افراد توصیه نمی شود. پزشکان متخصص در این زمینه محدودیت هایی را در نظر می گیرند. به عنوان مثال افرادی که جراحی لوله پرده گوش (جراحی تمپانوستومی) و سایر جراحی های حساس مربوط به گوش را انجام دادهاند، کاندیدای مناسبی برای شستشوی گوش محسوب نمی شوند. اینکه شما می توانید شستشوی گوش در منزل را انجام دهید یا خیر، به نظر پزشک متخصص بستگی دارد. اگر از هر نوع بیماری مربوط به گوش و رنج می برید، قبل از اینکه شستشو را انجام دهید با پزشک خود مشورت کنید. نکته مهم دیگری که نباید فراموش کنید این است که شستشوی گوش در منزل بهتر است توسط افراد کارآزموده در این زمینه انجام شود.
درخواست مشاوره رایگان و استعلام قیمت
برای مشاوره رایگان توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید. (ما نگرانی شما را درک می کنیم و فوری تماس می گیریم)
همچنین می توانید با شماره های 02188829056 و 02188829057 تماس حاصل نمایید
حوزه خدمات رسانی استان تهران و استان البرز
قیمت شستشوی گوش در منزل
در صورت وجود جرم اضافی در گوش، پزشک متخصص گوش با انجام تست ها، آزمایشات و گاهی تصویربرداری تشخیص قطعی مبنی بر وجود جرم یا دیگر مشکلات مربوط به گوش می دهد. اگر نیاز به شستشوی گوش باشد، شما می توانید خدمات شستشوی گوش در منزل را از طریق مراکز معتبر در این زمینه دریافت کنید. برای آگاهی از قیمت شستشوی گوش در منزل و چگونگی انجام آن، فقط کافیست به صورت حضوری یا اینترنتی با مرکز مورد نظر خود تماس حاصل نمایید.
نکته حائز اهمیت توجه به این مورد است که با توجه به حساسیت بالای گوش به هیچ عنوان به صورت خودسرانه از روش های ذکر شده جهت شستشوی گوش اقدام ننمایید و حتما با افراد متخصص و کاردان در این زمینه مشورت نمایید. مرکز خدماتی تهران درمان اماده ارائه انواع خدمات پرستاری از جمله شستشوی گوش در منزل به شما عزیزان می باشد.
بهترین مرکز شستشوی گوش
مرکز خدمات پرستاری تهران درمان با مجربترین پرسنل، خدمات شستشوی گوش در منزل را به شما ارائه میدهد. جهت مشاوره و اعزام پرستار جهت شستشوی گوش سالمند یا بیمارتان در منزل، با ما تماس بگیرید. در این مرکز خدمات شستشوی گوش به صورت کاملا حرفه ای و با کیفیت جهت سلامت و بهبود کیفیت زندگی شما ارائه می شود. جهت تماس و آگاهی از خدمات این مرکز می توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان مراجعه کرده و یا از طریق سایت اقدام نمایید.