خارش گوش

آیا خاراندن مرتب گوش باعث ناراحتی شما شده است؟ خارش گوش (لوله‌ای که گوش خارجی را به پرده گوش متصل می‌کند) برای افراد در هر سنی اتفاق می‌افتد. در این مقاله که توسط مجموعه خدمات پرستاری تهران درمان نگارش شده سعی می‌کنیم تا به شما همه آنچه که در این زمینه نیاز دارید را بیاموزیم.

مشاوره تلفنی و درخواست خدمات پرستاری در منزل

چرا گوش‌های من خارش می‌کنند؟ روش درمان چیست؟ خوب اینها یکی از پرتکرارترین سوالاتی هستند که افراد هنگام خارش در گوش می‌پرسند. دلایل زیادی برای خارش گوش وجود دارد. علت خارش در داخل کانال گوش هرچه باشد شما نباید از هر وسیله‌ای برای خاراندن گوش استفاده کنید. این اصلاً ایده خوبی نیست، زیرا می‌تواند میکروب را به گوش آسیب دیده وارد کرده و منجر به عفونت در گوش داخلی شود. بنابراین شاید اولین راهکاری که به ذهن برسد جرم‌گیری گوش باشد، اما این اقدام نباید به صورت خودسرانه انجام شود. قبل از هر چیز شما باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا علت این احساس ناخوشایند به درستی تشخیص داده شود. جرم‌گیری یا ساکشن گوش در صورتی که عفونت گوش باعث خارش شده باشد، می‌تواند منجر به حادتر شدن شرایط شود و حتی عفونت را بدتر کند. عفونت در صورت حرکت می‌تواند باعث آسیب به پرده گوش شود که این با کم شنوایی و ناشنوایی همراه خواهد بود.

اینکه این عارضه چگونه می‌تواند تسکین پیدا کند بستگی به علت خارش دارد در این مقاله ما ضمن بررسی علت خارش گوش، روش‌های درمان پزشکی و خانگی را برای شما آورده‌ایم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

شما می توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان با نام TehranDarman مراجعه کرده و در مورد خدمات ارائه شده توسط نیروهای متخصص مجموعه اطلاعات لازم را کسب نمایید. برای مشاوره حضوری کافیست به آدرس تهران، خیابان بهار شمالی، بالاتر از طالقانی، ساختمان 219 بهار، طبقه 3، واحد 12 مراجعه کنید. فرم مشاوره رایگان در صفحه تماس با ما ، مشاوره آنلاین از طریق چت پشتیبانی؛ و شماره تلفن های زیر نیز میتواند پل ارتباطی شما با مجموعه باشند:

لوگو tehrandarman
یاری برای سلامتی

خارش گوش نشانه چیست؟

گوش‌ها اندام بسیار حساسی هستند که حتی گاهی بدون دلیل خاصی ممکن است دچار خارش و سوزش شوند. جرم گوش، عفونت و آلرژی همگی می‌توانند در ابتلا به این عارضه دخیل باشند. برخلاف شکل ظاهری و کوچک بودن، این عضو شامل رشته‌های عصبی حساسی است که با کوچک‌ترین تحریکی ممکن است دچار خارش شود.  یک بیماری زمینه‌ای همچنین می‌تواند باعث خارش در گوش‌ها شود.

خارش گوش و درمان آن
خارش و سوزش گوش

دلایل خارش گوش

در زیر به طور مفصل  دلایل خارش گوش شرح داده شده است:

  • خشک شدن پوست داخلی گوش

موم به حفظ رطوبت و روان شدن پوست گوش کمک می‌کند، بنابراین اگر گوش نتواند به اندازه کافی سرمن تولید کند به مرور پوست داخلی خشک و پوسته پوسته می‌شود. این در نهایت می‌تواند باعث ایجاد خارش در گوش شود.

  • پسوریازیس و اگزما

شاید کمی عجیب به نظر برسد ولی این نوع مشکلات سلامتی که به عنوان دراماتیک آتوپیک شناخته می‌شوند نیز می‌توانند باعث ایجاد خارش پوست در نقاط مختلف بدن و حتی گوش‌ها شوند.

  • تجمع سرومن یا جرم در گوش

به همان اندازه که تولید کم جرم گوش می‌تواند باعث خارش شود. تجمع زیاده جرم که به نهفتگی سرومن نیز معروف است می‌تواند با خارش و سوزش در داخل گوش همراه باشد. شستشوی گوش در خانه یا مراکز درمانی می‌تواند به بهبود این شرایط کمک کند.

دلایل خارش گوش
آسیب های تجمع جرم در گوش
  • درماتیت کانال گوش

درماتیت به التهاب پوست گفته می‌شود. پوست داخل و اطراف کانال گوش ممکن است به دلیل استفاده از محصولات مراقبت شخصی، گوشواره فلزی و… دچار واکنش آلرژیک یا التهاب شود. ملتهب شدن این ناحیه با خارش گوش همراه است.

  • استفاده مداوم از سمعک

سمعک می‌تواند باعث احتساب آب شود و زمینه را برای ایجاد عفونت و واکنش‌های آلژیک ایجاد نماید. سمعک همچنین می‌تواند با ایجاد فشار بر روی برخی نواحی گوش باعث خارش و تحریک آن شود.

  • اوتیت خارجی (عفونت گوش خارجی)

یک عامل قارچی یا باکتریایی می‌تواند منجر به عفونت گوش خارجی شود. اوتیت خارجی با درد، التهاب، قرمزی و خارش گوش همراه است.

  • آسیب یا ضربه به گوش

اگر هنگام گرفتن آب گوش روش صحیح استفاده از گوش پاک کن را ندانید یا هندزفری یا هدفون با صدای بلند روی گوش شما قرار بگیرد این می‌تواند با تحریک، خارش و آسیب گوش همراه باشد.

  • اتومایکوزیس یا عفونت قارچی گوش

اتومایکوزیس نوعی عفونت قارچی در گوش خارجی است. افرادی که در محیط‌های گرم و مرطوب زندگی می‌کنند و شرایط بهداشتی مناسبی ندارند بیشتر در معرض این نوع عفونت قارچی قرار دارند.

  • استفاده بی رویه از قطره  آنتی بیوتیک گوش

افرادی که دچار عفونت گوش هستند، ممکن است بیش از اندازه از قطره آنتی بیوتیک گوش استفاده کنند. استفاده بیش از اندازه از این قطره‌ها باعث تحریک و خارش در گوش خواهد شد.

  • اوتیت مدیا (عفونت گوش میانی)

یکی دیگر از مشکلات رایج گوش، عفونت گوش میانی در بزرگسالان و سرگیجه همراه با آن است.  در صورت آسیب پرده گوش، عفونت گوش میانی رخ خواهد داد که این با خارش و سوزش گوش همراه است.

دریافت مشاوره تلفنی خدمات پزشکی و پرستاری در منزل

خارش گوش و گلو

خارش در گوش و گلو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما در بیشتر موارد سرماخوردگی یا آلرژی علت اصلی ایجاد حساسیت و خارش در این دو ناحیه است. عوامل زیر نیز در ایجاد خارش گوش و گلو نقش دارند:

  • رینیت آلرژیک

این بیماری که بیشتر به عنوان تب یونجه شناخته می‌شود، می‌تواند باعث خارش در گوش شود و همچنین بر سلامت گلو تأثیر بگذارد. این بیماری در اثر واکنش آلرژیک به چیزهایی مانند گرده، کنه، گرد و غبار یا خز حیوانات ایجاد می‌شود. علائم شامل خارش در گوش و گلو، آبریزش چشم، آبریزش بینی، سردرد و عطسه است. رینیت آلرژیک بیشتر در فصل تابستان اتفاق می‌افتد. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

  • حساسیت غذایی

آلرژی غذایی یکی دیگر از علل شایع مشکلات سلامت گلو است و همچنین در برخی موارد می‌تواند باعث خارش گوش شود. آلرژی غذایی خفیف باعث خارش در گلو، دهان یا گوش می‌شود، اما آلرژی‌های جدی‌تر می‌توانند تهدید کننده زندگی باشند. آلرژی همچنین می‌تواند در طول زمان ایجاد شود، بنابراین اگر بعد از خوردن برخی غذاها متوجه واکنش شدید، مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید.

خارش گوش و گلو

  • آلرژی دارویی

اگر دارو جدیدی مصرف می‌کنید و متوجه خارش گوش یا خارش گلو شدید، احتمال واکنش آلرژیک به دارو وجود دارد. اگر چنین است، با پزشک خود صحبت کنید و ببینید آیا جایگزینی برای دارویی که مصرف کنید وجود دارد یا خیر.

  • عفونت‌های باکتریایی و ویروسی

عفونت‌های باکتریایی و ویروسی تاثیر زیادی بر سلامت گلو دارند. در مراحل اولیه عفونت، احساس خارش در گلو خواهید داشت که به گلودرد شدیدتر تبدیل می‌شود. در برخی موارد ممکن است سرماخوردگی یا آنفولانزا داشته باشید که به مرور از بین می‌روند. اما خارش درگوش و گلودرد می‌تواند ناشی از عفونت‌های باکتریایی و ویروسی جدی‌تری مانند گلودرد استرپتوکوکی و لوزه باشد. بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش بزرگسالان می‌تواند به تسکین این شرایط کمک کند.

این مطلب را از دست ندهید: جرم گیری گوش

خارش گوش و سرگیجه

آلرژی و خارش گوش می‌تواند باعث سرگیجه شود. در حالی که این یک علامت نادر است، برخی از افراد در مواجهه با برخی آلرژن‌ها ممکن است سرگیجه را تجربه کنند. این می‌تواند نتیجه التهاب در گوش داخلی باشد که تعادل را تحت تاثیر قرار داده  و باعث سرگیجه میشود. در واقع واکنش‌های آلرژیک باعث آزاد شدن هیستامین می‌شود، یک ماده شیمیایی که باعث التهاب می‌شود. این التهاب می‌تواند گوش داخلی را تحریک و ملتهب کند و منجر به  خارش گوش و سرگیجه شود. این اغلب با سایر علائم آلرژی مانند آبریزش بینی یا عطسه رخ می‌دهد. شایان ذکر است که سرگیجه از علائم نادر آلرژی است.

شیپور استاش مجموعه‌ای از کانال‌های کوچک است که گوش و سینوس‌ها را به هم متصل می‌کند. آنها مسئول تخلیه مایعات، یکسان کردن فشار هوا در داخل گوش و کمک به حس تعادل بدن هستند. شیپور استاش همچنین به سیستم دهلیزی در گوش داخلی متصل می‌شود که تعادل و هماهنگی را کنترل می‌کند. هنگامی که شیپور استاش ملتهب  شود، می‌تواند بر گوش داخلی تأثیر گذاشته  و باعث سرگیجه، حالت تهوع یا از دست دادن تعادل شود. این به عنوان اختلال عملکرد شیپور استاش (ETD) شناخته می‌شود و آلرژی اغلب باعث آن می‌شود. البته آلرژی تنها علت خارش گوش و سرگیجه نیست. در زیر برخی دیگر از مهمترین عوامل موثر در ایجاد خارش و سرگیجه گوش اشاره شده است:

عفونت گوش داخلی

عفونت گوش داخلی  که به عنوان نوریت دهلیزی یا لابیرنتیت نیز شناخته می‌شود  از علل بسیار شایع سرگیجه است. این نوع عفونت توسط ویروس ایجاد می‌شود و معمولاً با خارش، سرگیجه، حالت تهوع، از دست دادن تعادل و کاهش شنوایی گوش همراه است.

آسیب‌های سر و گردن

در برخی موارد، سرگیجه به دلیل آسیب‌های سر یا گردن ایجاد می‌شود. اینها باعث آسیب یا التهاب عصب دهلیزی می‌شوند که تعادل را در گوش داخلی تنظیم می‌کند.

منیر

بیماری منیر یک اختلال در گوش داخلی است که بر تعادل و شنوایی تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند باعث سرگیجه، سوت کشیدن گوش، خارش، کاهش شنوایی و همچنین فشار یا پری گوش شود.

عوارض جانبی داروها

برخی از داروها مانند  داروهای ضد افسردگی، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای شیمی درمانی می‌توانند باعث خارش، سرگیجه، حالت تهوع و سبکی سر شوند.

شما می توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان با نام TehranDarman مراجعه کرده و در مورد خدمات ارائه شده توسط نیروهای متخصص مجموعه اطلاعات لازم را کسب نمایید. برای مشاوره حضوری کافیست به آدرس تهران، خیابان بهار شمالی، بالاتر از طالقانی، ساختمان 219 بهار، طبقه 3، واحد 12 مراجعه کنید. فرم مشاوره رایگان در صفحه تماس با ما ، مشاوره آنلاین از طریق چت پشتیبانی؛ و شماره تلفن های زیر نیز میتواند پل ارتباطی شما با مجموعه باشند:

لوگو tehrandarman
یاری برای سلامتی

درمان خارش گوش

درمان خارش گوش بسته به علت آن دارد. علت هرچه باشد درمان باید سریع آغاز شود. گاهی درمان کم شنوایی گوش از طریق شناسایی علت خارش  یا عفونت گوش امکان‌پذیر است. در برخی موارد خارش گوش خود به خود بهبود می‌یابد و تنها با استفاده از قطره گوش استروئیدی می‌توان آن را درمان کرد. یکی دیگر از درمان‌های مفید استفاده از الکل ۷۰ درصد (الکل مالشی)  است. برای انواع مختلف خارش، می‌توان از کرم‌های مبتنی بر کپسایسین، (ماده‌ای که می‌تواند پایانه‌های عصبی را بی‌حس کند) یا کرم‌های مرطوب‌کننده (به‌ویژه آن‌هایی که بر پایه نشاسته گلیسرول هستند) استفاده کرد. در صورت بروز واکنش آلرژیک، توصیه می‌شود با پزشک تماس بگیرید. داروی آنتی هیستامین نیز ممکن است تجویز شود.

درمان خانگی خارش گوش

درمان خانگی نیز برای از بین بردن خارش گوش به صورت زیر توصیه می‌شود:

  • با استفاده از یک قطره چکان می‌توان مقداری روغن زیتون، روغن درخت چای، آلوئه ورا، را در گوش ریخت. البته هر کدام از این روغن‌ها را باید به صورت جداگانه استفاده کرد.
  • کمپرس یخ نیز برای بهبود و تسکین شرایط توصیه می‌شود.
  • مقداری پراکسید هیدروژن در داخل گوش بریزید تا باکتری‌های گوش را از بین ببرد.

بهترین قطره برای خارش گوش

قطره‌های گوش بدون نسخه در بازار می‌توانند به کاهش خارش در گوش‌ها کمک کنند، اما توصیه می‌شود هر نوع قطره زیر نظر پزشک مصرف شود. قطره‌هایی که به طور معمول برای کاهش التهاب و خارش توصیه می‌شوند، شامل:

  • قطره هیدروکورتیزون
  • قطره بتازونیت
  • قطره جنتامایسین
  • قطره افلوکساسین
  • قطره گلیسیرین فنیکه

هر کدام از این قطره‌ها کاربردی جداگانه دارند. بر اساس علت خارش ممکن است هر کدام از این قطره‌ها توسط پزشک تجویز شوند.

کلام آخر

 خارش گوش می‌تواند به دلیل ایجاد عفونت‌های ویروسی، باکتری‌های یا قارچی اتفاق بیفتد. آلرژی، آب رفتن در گوش، آسیب به عصب گوش، وارد کردن اشیا غیر استریل و… نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند. علت خارش هرچه باشد برای درمان باید بلافاصله به پزشک مراجعه نمود تا از ایجاد عفونت بیشتر و آسیب شنوایی جلوگیری شود. اگر به هر دلیلی به دنبال ویزیت پزشک در منزل هستید می‌توانید با یکی از بهترین مراکز خدمات پرستاری یعنی مرکز خدمات پرستاری تهران درمان تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت به لیستی از پزشکان و پرستاران مجرب و متخصص دسترسی پیدا کنید. این مجموعه خود را متعهد می‌داند تا خدمات مراقبتی و پزشکی را در بالاترین سطح و مطابق با استانداردهای روز جهان در اختیار مراجعه کنندگان و متقاضیان قرار دهد.

جهت آگاهی از خدمات این مرکز می‌توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان مراجعه کرده و در مورد خدمات ارائه شده توسط این مرکز اطلاعات لازم را کسب نمایید؛ همچنین میتوانید به اطلاعات تماس تلفنی، مشاوره رایگان آنلاین و مشاوره حضوری، در صفحه (تماس با ما)، دسترسی داشته باشید.

 

نشانی کوتاه صفحه:
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط :
ارسال دیدگاه و طرح سوال :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

پیمایش به بالا

درخواست فوری

در موقعیتی اورژانسی هستید و به خدمات ما نیاز دارید؟
با تهران درمان تماس بگیرید یا فرم زیر را تکمیل نمایید

logo

تلفن های تماس تهران درمان به صورت 24 ساعته :

رفتن به محتوا