وزوز گوش و درمان آن

شنیدن صداهایی ناخوشایند از گوش می‌ تواند آزاردهنده باشد. ممکن است شما گاهی صداهایی مانند سوت زدن، زنگ زدن، خش خش کردن و… را از داخل گوش خود احساس کنید. این صداها مانند دیگر صداهای بلند و ناهنجار بیرونی می توانند باعث سردرد، آشفتگی، استرس و به هم ریختن تمرکز و آرامش شما شوند. اما چگونه می توان وزوز گوش و علائم ناشی از آن در امان بود. شاید یکی از اولین اقدامات شما استفاده از گوش پاک کن باشد. اما این به تنهایی کافی نیست و حتی در برخی موارد می‌تواند باعث آسیب بیشتر به گوش شود، بنابراین بهترین راه مراجعه به پزشک جهت درمان اساسی این مشکل است.

اگر شرایط شما و عزیزانتان طوری است که تردد در مسیر و ماندن در صف انتظار مطب پزشک برایتان سخت است، می توانید درخواست پزشک در منزل را از مراکز خدمات پرستاری شناخته شده و قابل اطمینان مانند مرکز خدمات پرستاری تهران درمان داشته باشید. این مقاله با هدف بررسی وزوز گوش، علائم و نحوه درمان آن نگارش شده است. با خواندن مطالب زیر می توانید به اطلاعات جامع و مفید در این زمینه دست پیدا کنید.

درخواست مشاوره رایگان و استعلام قیمت خدمات

برای مشاوره رایگان توسط مشاورین ما فرم زیر را پر کنید.(کارشناسان ما در سریع ترین زمان، با توجه به الویت درخواست ها، با شما تماس می گیرند)

همچنین می توانید با شماره های 02177530617 و 02177531124 برای خدمات در تهران تماس حاصل نمایید

وزوز گوش و سرگیجه  نشانه چیست؟

افرادی که از این نوع مشکل رنج می برند، ممکن است صدای ناهنجار و کم مانند صدای سوت یا یک جیغ بلند را در یک یا دو گوش خود احساس کنند. این صداها می‌ توانند ریتمیک باشند یا در شرایط خاصی اتفاق بیفتند.  یکی از مهم ترین علائمی که با این مشکل ممکن است رخ دهد، سرگیجه است. اگر همزمان با این صدا های ناخوشایند دچار سرگیجه می شوید، این می تواند یک هشدار جدی برای سلامتی گوش شما باشد. اما علت وزوز گوش و سرگیجه چیست؟

در اکثر موارد، علت این مشکل بیماری منیر است که به دلیل اختلال در گوش داخلی رخ می دهد. عصب دهلیزی اطلاعات حسی را به مغز منتقل می کند تا وضعیت بدن را ثابت نگه دارد و تعادل آن را تنظیم کند. اعصاب حلزون اطلاعات شنوایی را از گوش داخلی به مغز منتقل می کنند. این اعصاب  روی سلول‌های مویی گوش قرار می‌ گیرند تا عملکرد خود را آغاز کنند. به همین دلیل اگر یک سیستم خاموش باشد، سیستم دیگر نیز تحت تأثیر قرار می‌ گیرد.

مایع آندولنف در گوش مسئول تحریک سلول های مویی است که سیگنال هایی را به مغز ارسال می کنند. منیر باعث افزایش مایعی می شود که سلول های مو را حتی در صورت عدم وجود محرک واقعی تحریک می کند. این در نهایت باعث ایجاد عدم تعادل و مشکلات شنوایی می شود.

نشانه وزوز گوش و سرگیجه نشانه چیست؟

علاوه بر وزوز گوش، این بیماری می تواند با کاهش شنوایی، احتقان و پری گوش همراه باشد. حتی ممکن است از دست دادن شنوایی در همان اوایل بیماری اتفاق بیفتد. این به مرور رفع شده و فرد دچار کم شنوایی می شود، بنابراین بهتر است برای درمان کم شنوایی ناشی از بیماری منیر هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

از طرفی عفونت گوش میانی در بزرگسالان و سرگیجه نیز با هم مرتبط هستند. مراجعه به پزشک و شستشوی گوش در منزل یا مراکز درمانی می تواند در بهبود این وضعیت موثر باشد.

وزوز گوش و سردرد

صدای زنگ در گوش می تواند با انواع سردرد همراه باشد. یکی از مهم ترین انواع سردرد میگرن است. برخی از بیماران گزارش می دهند که پس از شنیدن هر نوع صدای داخلی دیگر در گوش حملات میگرن آن ها بدتر می شود. در بیماران میگرنی، الوداینیا(بیش‌فعالی عصبی) ممکن است به موازات ایجاد وزوز گوش رخ دهد. وزوز یا صدای زنگ گوش نیز ممکن است به ندرت در انفارکتوس میگرنی دیده شود. نوع دیگری از سردرد که در آن وزوز گوش ممکن است دیده شود، فشار خون ایدیوپاتیک داخل جمجمه ای (IIH) است.

علل بروز همزمان سردرد و وزوز گوش

فرضیه های متعددی برای توضیح اینکه چرا وزوز گوش و سردرد ممکن است همزمان رخ دهند، وجود دارند. برخی از محققان فعالیت عصبی غیر طبیعی خود به خودی را مقصر می دانند. برخی دیگر آن را  علامت آلودینیک دانسته، در هر صورت باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

وزوز گوش و کم شنوایی

در اکثر افرادی که از این عارضه رنج می برند کم شنوایی گزارش شده است. این می تواند به دلایل مختلف زیر اتفاق بیفتد.

دلایل وزوز گوش و کم شنوایی

  • تغییر استخوان گوش: سفت شدن استخوان های گوش میانی (اتواسکلروز) ممکن است بر شنوایی تأثیر بگذارند و باعث وزوز گوش شوند. این عارضه که در اثر رشد غیرطبیعی استخوان ایجاد می‌ شود، معمولاً ارثی است.
  • اسپاسم عضلانی در گوش داخلی: وقتی ماهیچه های گوش داخلی منقبض یا دچار اسپاسم شوند، وزوز گوش، کاهش شنوایی و انسداد گوش اتفاق می افتد. گاهی هیچ دلیل قابل توضیحی برای این اتفاق وجود ندارد، اما طبق نظر متخصصان این می تواند ناشی از بیماری های عصبی  از جمله ام اس باشد.
  • نوروم آکوستیک یا سایر تومورهای سر و گردن: نوروم آکوستیک یک تومور غیرسرطانی (خوش خیم) است که روی عصبی در جمجمه‌ که از مغز به گوش داخلی می‌ رود، ایجاد شده و تعادل و شنوایی را کنترل می‌ کند. سایر تومورهای سر، گردن یا مغز نیز می توانند باعث وزوز گوش شوند.

درمان وزوز گوش در منزل

در بسیاری از موارد، وزوز گوش نتیجه شرایط غیر قابل کنترل است. این یک بیماری دائمی نیست و در بسیاری از موارد با رعایت اقدامات احتیاطی زیر می توان به بهبود شرایط کمک کرد:

از محیط های پرسروصدا دوری کنید: سعی کنید خود را در معرض صداهای بلند قرار ندهید. اگر کار شما به گونه ای است که نمی توانید از صداهای بلند دور باشید، از محافظ گوش برای کمک به حفظ شنوایی خود استفاده کنید.

استفاده از هدفون را فراموش کنید: قرار گرفتن طولانی مدت در معرض موسیقی با صدای بسیار بالا از طریق هدفون می تواند باعث کاهش شنوایی و وزوز گوش شود.

مراقب سلامت قلب و عروق خود باشید: ورزش منظم، تغذیه صحیح و انجام اقدامات دیگر برای سالم نگه داشتن رگ های خونی می تواند به جلوگیری از وزوز مرتبط با چاقی و اختلالات عروق خونی کمک کند.

الکل، کافئین و نیکوتین را محدود کنید: این مواد، به ویژه زمانی که بیش از حد استفاده شوند، بر جریان خون تاثیر گذاشته و باعث وزوز یا ایجاد صدای ناهنجار در گوش می شوند.

مدیتیشن و یوگا را فراموش نکنید: این می‌تواند به کاهش استرس و آرامش بیشتر عضلات در گیر بیماری کمک کند.

داروهای ضد افسردگی و اضطراب مصرف کنید: مصرف این داروها باید زیر نظر پزشک باشد.

روش های درمان وزوز گوش در منزل

درمان وزوز گوش و سرگیجه

اگرچه وزوز گوش و سرگیجه هر دو به دلیل اختلالات سیستم عصبی رخ می دهند، ام اقداماتی وجود دارند که می توانید برای کاهش علائم انجام دهید:

  • رژیم غذایی خود را تغییر دهید: غذاهای سرشار از سدیم با وزوز گوش و سرگیجه مرتبط هستند، زیرا رگ های خونی را منقبض می کنند و بر جریان خون در گوش تأثیر می گذارند. کافئین و الکل نیز محرک های رایج هستند، بنابراین آنها را از رژیم غذایی خود حذف کرده  یا کاهش دهید.
  • تغییر سبک زندگی و انجام تمرینات ورزشی بیشتر: فعالیت بدنی به تقویت تعادل و حفظ جریان خون سالم کمک می کند و این می تواند علائم را کاهش دهد.
  • دارو های لازم را مصرف کنید: داروهای ضد سرگیجه و اتساع عروق می توانند به جریان خون در رگ ها کمک کنند و باعث کاهش علائم وزوز و سرگیجه شوند. برخی از داروها می توانند هر دو بیماری را تشدید کنند، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که داروی شما عاملی برای ایجاد مشکل نیست.
  • برای سنجش شنوایی مراجعه کنید: متخصصان در این زمینه می توانند به بازیابی شنوایی و رفع کیپ شدن گوش کمک کرده یا سمعک هایی را برای بهبود این شرایط تجویز کنند.

درمان وزوز گوش و سرگیجه حاصل از آن

قطره درمان وزوز گوش

در کنار تغییر سبک زندگی و مراقبت های ذکر شده، استفاده از قطره نیز می تواند به کاهش صداهای ناهنجار در گوش کمک کند، البته به شرط آنکه علت این وزوز ها تجمع جرم گوش باشد. در این صورت قطره گلیسیرین فنیکه برای نرم شدن جرم و آماده سازی آن جهت شستشو یا ساکشن گوش تجویز می‌ شود.

علاوه بر قطره بسته به علت ایجاد این مشکل ممکن است داروهای مختلفی از جمله انواع آنتی بیوتیک و داروهای آرام بخش نیز توصیه شوند. در هر صورت هر درمانی باید زیر نظر پزشک متخصص باشد. اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن به بهترین پزشکان در منزل دسترسی داشته باشید، می توانید با مرکز خدمات پرستاری تهران درمان تماس حاصل نمایید تا از انواع خدمات درمانی که توسط پرسنل مجرب و آموزش دیده این مرکز ارائه می شود، بهره مند شوید. جهت آگاهی از خدمات این مرکز می‌توانید به پیج اینستاگرام تهران درمان مراجعه کرده و در مورد خدمات ارائه شده توسط این مرکز اطلاعات لازم را کسب نمایید؛ همچنین میتوانید به اطلاعات تماس تلفنی، مشاوره رایگان آنلاین و مشاوره حضوری، در صفحه (تماس با ما)، دسترسی داشته باشید.

نشانی کوتاه صفحه:
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط :
ارسال دیدگاه و طرح سوال :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

پیمایش به بالا

درخواست فوری

در موقعیتی اورژانسی هستید و به خدمات ما نیاز دارید؟
با تهران درمان تماس بگیرید یا فرم زیر را تکمیل نمایید

logo

تلفن های تماس تهران درمان به صورت 24 ساعته :

Skip to content