گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن

راهنمای کامل گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن
گچ گرفتن پا و دست آسیب دیده و باز کردن گچ در منزل

یکی از روش های درمانی که بعد از شکستگی اندام و استخوان ها می تواند با ثابت نگه داشتن عضو آسیب دیده به ترمیم و بهبود آن کمک کند، گچ گیری است. اما گاهی به دلیل شرایط خاص بیمار، امکان گچ گیری برای او در مراکز درمانی وجود ندارد. در این مواقع  گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن یک گزینه‌ عالی محسوب می شود. گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن باعث می شود تا بیمار بدون استرس و نگرانی در شرایطی کاملاً آرام روند درمان خود را دنبال نماید. برای این منظور باید به مراکز خدمات پرستاری مطمئن و باتجربه مثل مرکز خدمات پرستاری تهران درمان مراجعه کرد تا بتوان از خدمات حرفه ای و اصولی در این زمینه برخوردار شد.

مشاوره تلفنی و درخواست خدمات پرستاری در منزل

در این مقاله سعی شده، تا ضمن آشنایی شما با اصول گچ گیری، همه آنچه که باید در مورد گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن بدانید، بیان شود. پس اگر می خواهید در این مورد بیشتر بدانید، با ادامه مقاله زیر همراه باشید.

آشنایی با اصول گچ گیری

گچ گیری در واقع همان قالب گیری است که جهت درمان شکستگی ها و صدمات مفصلی استفاده می‌شود تا از این طریق بتوان عضو آسیب دیده را ثابت نگه داشت. در واقع گچ گیری مانند آتل عمل می کند. باند گچ گیری از یک پارچه کرباس یا پنبه ای تشکیل شده که پس از ترکیب با گچ کلسینه شده و مرطوب شدن به مرور سفت می شود. باندهای گنج گیری به صورت سنتتيك یا نوار پنبه ای با عرض های 5،10،15 و 20 سانتی متری عرضه می شوند. پهنای باند ها نیز متفاوت است و بر اساس ضخامت عضو در اندام فوقانی یا تحتانی انتخاب می شود. گچ گرفتن در منزل و همچنین گچ گیری در مراکز درمانی توسط پزشک ارتوپد و یا دستیار  او انجام می شود.

تماس بگیرید
مشاوران ما در مرکز خدمات پرستاری تهران درمان آماده ارائه هرگونه مشاوره رایگان در مورد گچ گرفتن در منزل و باز کردن آن به شما مشتریان عزیز می باشند.

درخواست مشاوره رایگان و استعلام قیمت خدمات

برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان تهران درمان، فرم زیر را پر کنید. (ما نگرانی شما را درک می کنیم و فوری تماس می گیریم)

تلفن تماس با مرکز پرستاری تهران درمان: 02177530617 و 02177531124

 

انواع گچ گیری در ارتوپدی

قبل از گچ گرفتن در منزل، متخصص با توجه به اندام آسیب دیده شروع به گچ گیری می نماید. انواع گچ گیری در ارتوپدی به صورت زیر است:

 

1- گچ گیری اندام فوقانی

منظور از گچ گیری اندام فوقانی، گچ گیری بازو، مچ و دست می باشد. که به دو صورت گچ بازوی بلند و گچ بازوی کوتاه انجام می شود. در هر دو نوع پزشک سعی می‌کند تا انگشتان دست را آزاد بگذارد، مگر در مواقعی که آسیب به انگشت تان رسیده باشد که در این صورت گچ گرفتن در منزل با گچ گیری انگشتان نیز همراه است.

 

2- گچ گیری اندام تحتانی

اندام تحتانی شامل ساق و مفصل ران می باشد. دو روش گچ گیری به نام گچ پا بلند و گچ پا کوتاه بر اساس میزان آسیب به استخوان های این بخش از بدن، مورد استفاده قرار می‌گیرند. گچ گرفتن در منزل برای اندام تحتانی به گونه‌ای است که یک پاشنه کوچک در قسمت انتهایی قرار داده می شود تا هنگام راه رفتن، پای بیمار با سطح زمین تماس نداشته باشد. در هر دو این روش نیز انگشتان پا آزاد نگه داشته می‌شوند.

اصول گچ گرفتن دست و پا در منزل

 

3- گچ گیری به شکل استوانه‌ ای

این روش گچ گرفتن در منزل و یا مراکز درمانی به گونه ای است که بازو، پایین بازو و آرنج را شامل می شود. در این روش بیمار می تواند مچ دست خود را آزادانه حرکت دهد.

4- گچ گیری بدن

این یکی از سخت ترین روش های درمانی از طریق گچ گیری می باشد و به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد، مگر زمانی که کودک دچار آسیب شده باشد یا به علت جراحی بیمار نباید اندام خود را حرکت دهد.

5- گچ گیری به روش EDF

گچ گرفتن در منزل به روش EDF، برای درمان انحراف جانبی ستون فقرات به ویژه در شیرخواران و کودکان استفاده می شود. این روش می تواند با ایجاد کشش و خمش لازم، موجب بهبود و ترمیم ستون فقرات و لگن شود.

6- گچ گیری به صورت مارپیچ

گچ گرفتن در منزل به شیوه مارپیچ، زمانی که استخوان به دو قطعه مشخص تقسیم شده باشد، انجام می شود. به عنوان مثال ممکن است، گچ گرفتن به صورت مارپیچ، عضله ران به سمت پایین و بالای زانو در یک یا دو پا را شامل شود.

 

نحوه گچ گرفتن دست در منزل

حال که با انواع گچ گیری در ارتوپدی آشنا شدید، در این قسمت سعی می کنیم، نحوه گچ گرفتن در منزل برای دست را به طور کامل  شرح دهیم.  گچ گرفتن دست در منزل، توسط پزشک و دستیار او انجام می شود، به این صورت که ابتدا از جوراب نخی استاگینت یا نوار پنبه، جهت عدم تماس گچ با دست استفاده شده، سپس باند گچی در لگنی پر از آب قرار می‌گیرد تا گچ به خوبی با آب مرطوب شود. در مرحله بعد، پزشگ باند گچی را به دور دست می پیچد. پزشک سعی می کند فاصله بین دست و گچ را طوری تنظیم نماید که بعد از گچ گرفتن احتمال تورم وجود نداشته باشد. پس از گذشت چند دقیقه نوار های گچی یا فایبر گلاس سفت شده و به شکل یک قالب ناحیه آسیب دیده را تحت پوشش قرار می دهند. البته زمان استحکام و سفت شدن گچ و فایبرگلاس متفاوت است. فایبرگلاس به سرعت خشک و سفت می شود، اما گچ به زمان بیشتری جهت استحکام و سفت شدن نیاز دارد.

گچ گرفتن دست در منزل

 

نحوه گچ گرفتن مچ دست در منزل

به طور معمول مچ در ناحیه استخوان رادیوس یا زند زبرین دچار شکستگی می‌شود. گچ گیری مچ دست در منزل با هدف کاهش فشار و کشش در دست انجام می شود. پزشک سعی می کند، انگشتان دست را آزاد می دارد تا بیمار بتواند کارهای روزانه خود را انجام دهد. البته نباید نگران بود، زیرا آزادی انگشتان نمی تواند موجب جابجایی مفاصل شکسته شده در مچ شود.

دریافت مشاوره تلفنی خدمات پزشکی و پرستاری در منزل

گچ گرفتن دست با فایبرگلاس

فایبر گلاس، گچ پلاستیکی است. در واقع این یک ماده کامپوزیت است که جهت گرفتن گچ در منزل از آن استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده این کامپوزیت رزین و شیشه هستند. فایبرگلاس یک ماده بسیار سبک و مقاوم است، از همین رو امروزه از آن بسیار استفاده می شود. از دیگر مزایای گچ گرفتن در منزل با فایبرگلاس این است که این ماده به شکل نواری و با عرض های مختلفی در دسترس است. با استفاده از آن می توان گچ گرفتن در منزل را با سهولت و اطمینان بیشتری انجام داد. از طرفی برخلاف گچ، فایبرگلاس می تواند اشعه ایکس را به خوبی از خود عبور دهد. این امکان رادیوگرافی و تصویربرداری از استخوان دست را حتی در زمانی گچ گیری ممکن می سازد.

نحوه گچ گرفتن دست با فایبرگلاس در منزل

 

نحوه گچ گرفتن پا در منزل

گچ گرفتن پا در منزل نیز مانند گچ گیری دست باید به صورت حرفه ای، توسط پزشک متخصص انجام شود تا هنگام گچ گیری، در جریان خون رسانی اختلال ایجاد نشده و عضو تحت درمان، هنگام گچ گیری دچار چرخش و آسیب عصبی نشود. البته اگر گچ گرفتن در منزل توسط مرکز خدمات پرستاری معتبر مانند تهران درمان انجام شود، دیگر نباید نگران بروز این مشکلات بود. گچ گیری پا را می توان به صورت بلند یا کوتاه انجام داد. گچ گیری بلند به دلیل عوارض که دارد توصیه نمی شود. پزشک برای گچ گرفتن پا در منزل به دستیار نیاز دارد تا موقعیت مچ پا را در زاویه 90 درجه ثابت نگه دارد. پس از آن پزشک، شروع به پیچاندن ویبریل (باند زیر گچ ارتوپدی) از انتهای انگشتان پا تا زیر زانو می کند. اگر از گچ فایبرگلاس استفاده شود، برای جلوگیری از زخم شدن پای بیمار از ویبریل بیشتری نسبت به گچ معمولی استفاده می شود. در مرحله بعد گچ گرفتن در منزل، گچ روی ویبریل قرار داده می شود، طوری که مچ پا فیکس شود.

طریقه گچ گیری پا در منزل

طریقه گچ گیری مچ پا

پیچ خوردگی مچ پا ممکن است باعث شود تا استخوان ها و مفاصل این  ناحیه دچار آسیب شود.  گچ گرفتن در منزل، کمک می کند تا مچ پا ثابت بماند.  گچ گیری مچ پا نیز به روش گچ پا کوتاه ذکر شده انجام می شود. مدت زمان گچ گیری مچ پا، بر اساس میزان پیچ خوردگی یا شکستگی متفاوت است. پس از گچ گرفتن در منزل،  ۶ تا ۱۲ هفته برای بهبودی زمان لازم است. البته در این مدت ممکن است، پزشک به طور مرتب از استخوان شکسته شده تصویربرداری نمایند تا چگونگی ترمیم و روند بهبودی را کنترل کند. عوامل دیگری نیز در تعیین زمان بهبودی موثر هستند که از آن جمله می توان شرایط جسمی و فیزیکی فرد و مراقبت های بعد از گچ گیری را نام برد.

نشانی کوتاه صفحه:
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط :
ارسال دیدگاه و طرح سوال :

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

درخواست فوری

در موقعیتی اورژانسی هستید و به خدمات ما نیاز دارید؟
با تهران درمان تماس بگیرید یا فرم زیر را تکمیل نمایید

logo

تلفن های تماس تهران درمان به صورت 24 ساعته :

Skip to content